Alapítványunk


Jövőkép

Az Életvégi Tervezés Alapítvány azt szeretné elérni, hogy az emberek pro-aktívan foglalkozzanak az életvégi kérdésekkel és ehhez nyújt segítséget információs portálján és ismeretterjesztő előadásokon keresztül jogi, egészségügyi, pénzügyi, pszichológiai és spirituális szakemberek bevonásával. A megfelelően informált, lehetőségeivel, jogaival és kötelezettségeivel egyaránt tisztában lévő ember számára a halálközeli időszak könnyebben feldolgozhatóvá válik.

Alapvető értékeink

  • A halállal kapcsolatos kérdésekről való nyílt kommunikáció.
  • multidiszciplináris, azaz több tudományterületet átfogó megközelítés.
  • A hasonló céllal rendelkező civil szervezetekkel való szoros együttműködés.
  • Az alapvető emberi és személyhez fűződő jogok tiszteletben tartása.
  • A lehető legszélesebb körű és aktuális információk rendelkezésre bocsátása.

Céljaink

Szervezetünk elsődleges célja, hogy a halál témájának társadalmi tabuját finomítsa, az alapvető emberi és a személyhez fűződő jogok élet végéig tartó érvényesülését elősegítse, és lehetőséget teremtsen arra, hogy az emberek életük bármely szakaszában nyíltan beszélhessenek a halálról, és pro-aktívan foglalkozhassanak az élet végén felmerülő kérdésekkel, döntésekkel. Nem kész megoldásokat kínálunk, hanem információt az adott személy és családja számára a jól megalapozott döntéshez. Bizonyos halálközeli döntések előzetes rendezésével nagy terhet vehet le saját és szerettei válláról, ezzel téve nyugodtabbá az aktív éveket.

A halállal kapcsolatos elméleti és gyakorlati tudás megszerzése olyan kompetenciákat ad az emberek kezébe, amelyek nem csak az életvégi időszakban lehetnek hasznosak, hanem a saját haláltudatukkal, halálfélelmükkel való foglalkozáson keresztül életük egészére kihat, a tanulási folyamat során tisztázott értékek segítenek megtalálni az utat az élet értelmesként való megéléséhez, így boldogabb, teljesebb időszaknak néznek elébe.

Számunkra fontos, hogy ez a tudás minél több érdeklődőhöz eljusson, ezért bizonyos alapvető információkat itt a weboldalon is elérhetővé tettünk.  Lehetőségeinkhez mérten szervezünk ismeretterjesztő előadásokat, ahol független szakemberek beszélnek a halállal kapcsolatban felmerülő pszichológiai, kulturális, orvosi, pénzügyi és jogi kérdésekről. Szívesen tartunk csoportok és szervezetek számára gondolatébresztő, ismeretterjesztő előadásokat. A személyes és e-mailes konzultációk során pedig az életvégi döntésekkel kapcsolatos egyéni kérdésekre segítünk választ találni.

 

Amennyiben alapítványunkat szeretné támogatni, keresse fel Hogyan segíthet? oldalunkat.

Ha szeretne értesülni híreinkről, rendezvényeinkról, iratkozzon fel hírlevelünkre!