Alapítványunk


Jövőkép

Az Életvégi Tervezés Alapítvány azt szeretné elérni, hogy az emberek pro-aktívan foglalkozzanak az életvégi kérdésekkel és ehhez nyújt segítséget információs portálján és ismeretterjesztő előadásokon keresztül jogi, egészségügyi, pénzügyi, pszichológiai és spirituális szakemberek bevonásával. A megfelelően informált, lehetőségeivel, jogaival és kötelezettségeivel egyaránt tisztában lévő ember számára a halálközeli időszak könnyebben feldolgozhatóvá válik.

Alapvető értékeink

  • A halállal kapcsolatos kérdésekről való nyílt kommunikáció.
  • multidiszciplináris, azaz több tudományterületet átfogó megközelítés.
  • A hasonló céllal rendelkező civil szervezetekkel való szoros együttműködés.
  • Az alapvető emberi és személyhez fűződő jogok tiszteletben tartása.
  • A lehető legszélesebb körű és aktuális információk rendelkezésre bocsátása.

Céljaink

Szervezetünk elsődleges célja, hogy a halál témájának társadalmi tabuját finomítsa, az alapvető emberi és a személyhez fűződő jogok élet végéig tartó érvényesülését elősegítse, és lehetőséget teremtsen arra, hogy az emberek életük bármely szakaszában nyíltan beszélhessenek a halálról, és pro-aktívan foglalkozhassanak az élet végén felmerülő kérdésekkel, döntésekkel. Nem kész megoldásokat kínálunk, hanem információt az adott személy és családja számára a jól megalapozott döntéshez. Bizonyos halálközeli döntések előzetes rendezésével nagy terhet vehet le saját és szerettei válláról, ezzel téve nyugodtabbá az aktív éveket.

A halállal kapcsolatos elméleti és gyakorlati tudás megszerzése olyan kompetenciákat ad az emberek kezébe, amelyek nem csak az életvégi időszakban lehetnek hasznosak, hanem a saját haláltudatukkal, halálfélelmükkel való foglalkozáson keresztül életük egészére kihat, a tanulási folyamat során tisztázott értékek segítenek megtalálni az utat az élet értelmesként való megéléséhez, így boldogabb, teljesebb időszaknak néznek elébe.

Számunkra fontos, hogy ez a tudás minél több érdeklődőhöz eljusson, ezért bizonyos alapvető információkat itt a weboldalon is elérhetővé tettünk.  Lehetőségeinkhez mérten szervezünk ismeretterjesztő előadásokat, ahol független szakemberek beszélnek a halállal kapcsolatban felmerülő pszichológiai, kulturális, orvosi, pénzügyi és jogi kérdésekről. Szívesen tartunk csoportok és szervezetek számára gondolatébresztő, ismeretterjesztő előadásokat. A személyes és e-mailes konzultációk során pedig az életvégi döntésekkel kapcsolatos egyéni kérdésekre segítünk választ találni.

Amennyiben alapítványunkat szeretné támogatni, keresse fel Hogyan segíthet? oldalunkat.

Ha szeretne értesülni híreinkről, rendezvényeinkról, iratkozzon fel hírlevelünkre! Kérjük, hogy a feliratkozás előtt ismerje meg Adatkezelési tájékoztatónkat.