Életvégi döntések


ÉLETVÉGI DÖNTÉSEK

Bizonyára Ön is – mint mindenki más – gondol időnként a halálra. A saját majdani halálára, vagy arra, amikor elveszített valakit, akihez kötődött. Talán van olyan személyes élménye, amire most úgy emlékszik vissza: milyen jó lett volna, ha az a Valaki előre gondolkozott, gondoskodott, beszélt volna azokról a kérdésekről, amelyek – így utólag természetesnek tűnve – megoldásra vártak, vagy amelyeket jó lett volna megbeszélni, ha időben eszünkbe jut, ha van merszünk, ha….

Az életvégi tervezéshez nem csak az olyan egyértelmű témakörök tartoznak, mint az örökség és a temetés részletei, hanem felmerülnek az utolsó idők egészségügyi ellátásának, a halálhoz való viszony alakulásának, a pénzügyi gondoskodásnak, a kiskorú gyermekek gyámságának, a spiritualitásnak és a digitálisan utánunk maradó nyomok, emlékek elrendezésének kérdései is.

Az életvégi döntések ugyan csak a haldoklás és halál közeledtével válnak aktuálissá, ám ha már életünk derekán elkezdünk velük foglalkozni, akkor nem csak az utolsó hónapokat ill. a szeretteinkre váró gyász időszakot tehetjük nyugodtabbá, de az addig eltöltött éveket is boldogabbnak, értelmesebbnek élhetjük meg. 

Ebben szeretnénk segíteni az oldalainkon található alapvető információkkal. Letölthető anyagaink között olyan segédleteket, minta nyomtatványokat is talál, amelyek az életvégi döntések egy-egy területéhez kapcsolódnak. Ismeretterjesztő előadásaink során részletesen bemutatjuk az egyes területeknél leggyakrabban felvetődő kérdéseket, szemléletformáló előadásaink pedig egyedülálló gondolatébresztőként működhetnek egy-egy közösség, szervezet számára.